İngiltere Putin’i terör saldırılarını savaşı tırmandırmak için kullanmaması konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Rusya Federasyonu'nda kısmi seferberlik ilan etti

İngiltere’de Kremlin lideri Vladimir Putin, Moskova bölgesindeki terör saldırısını Ukrayna’ya karşı savaşı yoğunlaştırmak için bahane olarak kullanmaması konusunda uyarıldı.

İngiliz hükümetindeki üst düzey bir güvenlik kaynağı tarafından The Telegraph gazetesine bildirildiğine göre Putin Cumartesi günü yaptığı açıklamada, terör saldırısı şüphelilerinin Ukrayna sınırını geçmeleri için bir “pencere” hazırlandığını iddia etmişti.

Yayında, kaynak kişi “Putin’in tüm bunları Ukrayna’ya kaydırma yönündeki umutsuz arzusu şaşırtıcı değil, çünkü Rusya’da hiçbir muhalefet yokmuş gibi davranarak Rus halkını daha da aldatmaya çalışıyor. Putin bu hayali bağlantıyı Ukrayna’daki yasadışı savaşını yoğunlaştırmak için herhangi bir gerekçe olarak kullanmamalı” diye ekledi.

Avam Kamarası Dışişleri Komitesi Başkanı Alicia Kearns, Rus medya kanallarının Ukrayna’yı suçlamak ve Putin’e daha fazla zulüm için bahane sağlamak amacıyla Ukraynalı yetkililerin sahte videolarını yayınladığını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kerns, “Saldırının Ukrayna ile herhangi bir bağlantısı olduğuna dair bir gösterge yok ve saldırıda olaya karıştığına dair güvenilir bir kanıt da yok” dedi.

En az 133 kişinin ölümüne yol açan saldırının sorumluluğunu DAEŞ terör örgütü üstlendi. Ukrayna saldırıyla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti.

Bu değerlendirme, birkaç hafta önce Moskova’da yaklaşmakta olan bir terör saldırısı konusunda uyarıda bulunan ABD tarafından da desteklendi

Beyaz Saray, konser salonundaki silahlı saldırıda Ukrayna’nın parmağı olduğuna dair hiçbir işaret bulunmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com