İngiliz istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna’daki önemli hedeflere saldırmaya devam edeceğini öngörüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz istihbaratı, Rusya’nın uzun menzilli uçaklar kullanarak Ukrayna’ya yeniden hava saldırıları başlatmasını analiz etti.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı 22 Mart tarihli istihbarat incelemesinde, 21 Mart Cuma günü Rusya’nın uzun menzilli havacılığı kullanarak Ukrayna’ya bir aydan uzun bir süreden beri ilk büyük ölçekli saldırısını gerçekleştirdiğini belirtti.

Rus saldırı gücünde Olenegorsk ve Engels hava üslerinden en az 10 Tu-95 uçağının yanısıra MiG-31 savaş uçakları da vardı. En son Rus seyir füzesi Kh-101/Kh-102 ve esas olarak Kiev’deki hedeflere yönelik Kincal balistik füzesi de dahil olmak üzere en az 20 füze ateşlendi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kiev’e düzenlenen önceki hava saldırısının üzerinden 44 gün geçmesi ise dikkat çekiyor.

Savunma Bakanlığı, uzun menzilli hava saldırılarına verilen uzun aranın yönetim ve planlama sorunlarından kaynaklandığını kabul ediyor.

Bakanlık, yaptırımların muhtemelen Rusya’nın hem uçak hem de füzeler için önemli bileşenlere erişim sağlama yeteneğini sınırladığını açıkladı.

Ukrayna hava savunmasındaki ilerlemeler muhtemelen Rusya’nın görev planlamasını da karmaşık hale getirmiştir.

Bu bağlamda İngiliz gözlemciler, Rusya’nın Ukrayna hükümeti ve halkı üzerindeki baskıyı sürdürmek amacıyla uçak, mürettebat ve silah rezervlerinin izin verdiği ölçüde kritik hedefleri vurmaya kesinlikle devam edeceğine inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com