Rusya’nın saldırısı sebebiyle Harkov’da 600 bin abone elektriksiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Enerji Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, Rus saldırganların Cuma günü düzenlediği saldırısında Harkov enerji tesislerine verilen ciddi hasar sebebiyle yaklaşık 600,000 tüketici elektriksiz kaldı.

Telegram kanalından verilen bilgiye göre, enerji tedariğinde durumun zor olduğu şehrin kritik altyapısını birbirine bağlama çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca Hmelnitskiy’de şu anda 2,000’den fazla abone elektriksiz durumda ancak Enerji Bakanlığı’nın belirttiği gibi, Rusya’nın saldırısı nedeniyle yaşanan büyük çaplı kesinti sonrasında yaklaşık 200,000 tüketici elektriksiz kaldı.

Odessa’daki tüketiciler için ağ kısıtlamaları devam ediyor; bu kısıtlamalar 230,000’den fazla tüketici ve 150,000 tüketicinin bağlantısının kesildiği Dnipropetrovsk bölgesi için geçerli. Sistemleri düzeltme çalışmaları devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Enerji Bakanlığı ayrıca bazı bölgelerdeki yüksek gerilim hatlarının kısmen onarıldığını kaydetti.

Bildirildiğine göre, Rus işgalcilerin hava saldırısı sonucunda Dnipro HES Cuma günü çalışmayı durdurdu; burada çok sayıda roket isabet etti ve DTEK ve Centerenergo TPP’lerinin yanı sıra Naftogaz tesislerine de zarar verdi. Ayrıca elektrik iletim ve dağıtım tesisleri ile hatları da hasar gördü. Ukrayna’da bazı bölgelerde kısıtlama programları uygulamaya konuldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com