Rus gazeteci: Putin Kremlin’deyken, Ukrayna ile bir savaş olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus gazeteci ve muhalefet lideri Igor Yakovenko Ukrayna’nın Rus propagandasıyla mücadeleye konsantre olması gerektiğini; Minsk formatında Donbass ile ilgili müzakerelerin bir takım nesnel nedenlerden dolayı anlamlı olmadığını söyledi

Unian ajansının haberine göre, Rus gazeteci ve muhalefet lideri Igor Yakovenko cumhurbaşkanlığı yönetimi başkan yardımcısı Dmitriy Kozak ile Oboztravel’da yaptığı bir röportajda “Putin Kremlin’deyken, Ukrayna’ya karşı bir savaş olacak. Putin Kremlin’de olduğu sürece, Kırım ve Donbass topraklarının bir kısmı işgal altında kalacak.” dedi.

Kozak’ın Ukrayna ile ilgili olarak, karşı karşıya kaldığı ikiyüzlü konumu belirterek, Rus liderliğinin resmi temsilcilerinin aksine, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin temsilcilerinin ve Kremlin ile açıkça bağlantısı olmayan figürlerin Rus politikasının tüm özünü açıkça “yayınladığına” dikkat çekti.

Yakovenko, “Donetsk Halk Cumhuriyeti” lideri Denis Puşilin tarafından yapılan son açıklamayı “cumhuriyet” in Ukrayna ile entegrasyonundan söz edemeyeceğini hatırlattı. Üçlü Temas Grubu’ndaki Lugansk Halk Cumhuriyeti temsilcisi Rodion Miroşnik, “cumhuriyetler” in Ukrayna’ya bağı olmayan bir “devlet halinde” olması gerektiğini söyledi.

Yakovenko, “Devletin devlete katlanmasının intihar olduğu açıktır. O zaman ne hakkında konuşabilirsiniz? Sadece mahkumların değişimi hakkında konuşabilirsiniz, başka seçenek yok” dedi.

Ona göre, bu durumda, Ukrayna Rus propagandası ile savaşmalı; özellikle, Baltık ülkelerinden bir örnek almalı. Letonya ve Litvanya gibi ülkeler medyada Russian Today dahil tüm Rus propagandasını tamamen engelledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com