GUR: Ruslar aktif olarak Ukrayna insansız hava araçlarına bağış yapıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: Telegram/Zelenskiy

Rusya vatandaşları, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın GUR birimleri için bir sonraki saldırı ve keşif uçağı “Siç” grubunun satın alınmasına aktif olarak bağışlarıyla katkıda bulundu.

Ana İstihbarat Müdürlüğü’nün basın servisi tarafından bildirildiğine göre en fazla bağış sözde “Putin’in seçimi” gününde gerçekleşti.

İstihbarat bilgilerine göre Freedom TV kanalının dört gün içinde düzenlediği gönüllü eylemine 3 bine yakın kişi katıldı. Bunlardan 200’ü Moskovalı 1,538’i Rus ve QR kodunu TV’lerinin ve cihazlarının ekranlarından taradı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayınlanan mesajda “Saldırgan devletin vatandaşlarının Ukrayna istihbaratına yaptığı insansız hava araçları bağışlarının zirve noktasının sözde “Putin seçimleri” ile aynı zamana denk gelmesi semboliktir. Bilinçli Ruslar, Kremlin’in maskaralığına katılmak yerine, ülkelerinin özgürlüğü adına dolar ve euro ile oy kullanmaya karar verdiler.” ifadeleri yer alıyor.

GUR, bunun “Rusya’nın özgür geleceğine yapılacak en iyi yatırım olduğunu ve bunun ancak Kremlin’deki terörist rejimin tamamen yıkılması ve parçalanması durumunda gerçekleşebileceğini” vurguluyor.

Askeri istihbarat amaçlı Siç İHA’sı için düzenlenen uluslararası toplantıya yurtdışında yaşayan Ukraynalılar, Letonya, Almanya, Polonya, Moldova ve diğer ülke vatandaşları da katıldı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com