Zelenskiy, ABD Senatosu’ndaki her iki partinin liderleri ve senatörlerle görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Senato’da Demokrat Parti lideri Chuck Schumer ile Cumhuriyetçi Parti lideri Mitch McConnell ve ABD Kongresi’ndeki senatörlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı, bu toplantının Ukrayna’nın bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesine verdiği desteğin önemli bir teyidi olduğunu kaydetti.

Başkan senatörlere orta vadeli askeri hedefler hakkında bilgi verdi. Ukrayna’nın önümüzdeki yıl saldırgana baskı uygulayacağını, bu nedenle ABD’nin desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle uzun menzilli silahlara olan ihtiyaç vurgulandı.

Aynı zamanda Rusya’nın havadaki yeteneklerini azaltmak, sivilleri ve kritik altyapı ile tahıl altyapısını korumak için Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmenin önemiyle de ilgiliydi.

Zelenskiy’nin belirttiği gibi, Ukrayna şehirlerinin korunması insanların geri dönüşü, ekonominin büyümesi ve ekonomik bağımsızlığa hızla ulaşılması açısından son derece önemlidir. Cumhurbaşkanı, bu yıl savaş koşullarında bile Ukrayna ekonomisinin %5 oranında büyüdüğünü kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Senatörlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın oluşturduğu alternatif “tahıl koridorunun” Rusya’nın sivil taşımacılığı aksatma girişimlerine ve taşımacılık hacimlerinin büyümesine karşı korunmasına değindi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Komisyonu’na karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini vurguladı.

Devlet başkanı, yolsuzlukla kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğini ve yolsuzlukla mücadele altyapısının önemli ölçüde güçlendirilmesi için çalışacağını vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com