Rusya, gece S-400 ve İskender füzeleriyle Kiev’e saldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: facebook.com/mvs.gov.ua

13 Aralık Çarşamba sabaha doğru 3 civarlarında Ruslar Kiev’e S-400 ve İskender füzeleri gönderdi. Ukrayna hava savunması başkente uçan tüm füzeleri düşürdü.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı “Bugün Rus işgalciler, 10 füze (S-400 uçaksavar güdümlü füzeler, İskender seyir füzeleri) kullanarak Kiev’e yeni bir füze saldırısı düzenledi. Tüm füzeler, Ukrayna hava savunma kuvvetleri ve araçları tarafından imha edildi.” dedi.

Genelkurmay’ın açıklamasına göre, Rusya 2 füze ve 13 hava saldırısı düzenledi. Savunma birlikleri 63 roket salvo atış sistemi ateşledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Rusya Federasyonu, “Şahed-136/131” tipi 10 adet insansız hava aracıyla bir kez daha Ukrayna’ya saldırdı. Tüm saldırı İHA’ları Ukrayna’nın hava savunma kuvvetleri ve araçları tarafından imha edildi.

Düşen füze parçaları sebebiyle ilk bilgilere göre altısı çocuk 53 kişi yaralandı. 18 kiş hastaneye kaldırıldı. 19 otomobil hasar görürken, 4’ü tamamen tahrip oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com