Kaç Ukraynalı Banka Hesabında Para Tutuyor (İnfografik)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

USAID Mali Sektör Dönüşüm Projesi tarafından InMind araştırma şirketine Ukraynalıların finansal okuryazarlığı hakkında ülke çapında bir anket yaptırdı.

Finansal okuryazarlığı belirleyen 7 farklı puanlama, Ukrayna’nın 4.1 puanı var ve bu OECD üyesi ülkeler ve komşu ülkeler arasındaki fena sayılmaz. Aynı araştırmada Türkiye’nin 4.6 puanı çıkmıştır.

Merkez Bankası uzmanı “Öyleyse neden ülkemiz genel sıralamada, toplamdaki 21 puan üzerinden 11,3 puan alarak geri kalmış? Bu mali bir mesele.Her 3 Ukraynalıdan birisi günümüz hayat şartlarına uygun olarak yaşamadıklarını söylüyor ve her beş kişiden biri de tasarruf etmenin ve para harcamamanın daha iyi olduğunu düşünüyor. Çünkü yalnızca zorunlu harcamaları kadar para kazanabiliyorlar. Bu, zengin ülkelerin tüketici manzaralarından son derece farklı ”dedi.

 

  • Ukraynalıların % 12’si parayı banka hesabında tuttuklarını söyledi.
  • % 27’sindeböyle bir hesap var.
  • Vatandaşların % 60’ımali meseleleri arkadaş ve akrabaları ile tartışmanın rahatsız edici veya genel olarak kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Araştırmada Türkiye’nin toplam puanı 12.5 çıkmıştır.

Kaynak: .finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com