Ukrayna’da Araba Hırsızlığı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2018 yılında Ukrayna’da 4092 araba çalındı, Ulusal Polisin Cezai Soruşturma Dairesi tarafından bildirildiğine göre Kiev’de en çok çalınan araba markaları VAZ ve DAEWOO oldu.

Finance.ua’nın haberine göre,  Düşük maliyetli araç sahiplerinin ek koruma için tedbir almadığı, bu nedenle hırsızlık mağduru olma ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirilmiştir. Ek olarak, böyle bir aracın motorunu hırsızlar daha kolay çalıştırabilmektedir.

Hırsızların pahalı segmentte çaldıkları arabaların markaları: Toyota, Mercedes, BMW ve HONDA oldu.

Araba hırsızlığı ile ilgili bazı oranlar:

Tüm çalınmaların % 25’i Kiev’de gerçekleşti. % 10’u Odessa, % 9’u Dnipropetrovsk’da gerçekleşti.

Ulusal Polis 2019 yılının ilk üç ayında ülkede 766 arabanın çalındığını söyledi. Ancak 250 otomobil sahiplerine geri iade edilebildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na göre ise, 2018’de Ukrayna’da 4,405 yasadışı araç ele geçirme vakası oldu ve bunların % 22’si Kiev’de meydana geldi. 2017 yılında ise 5,684 vaka gerçekleşmişti..

2019 yılında da eğilim değişmedi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak-Mart aylarında 794 çalıntı araçtan % 21’inin Kiev’de kaçırıldığını bildirdi. Hırsızların en çok alışveriş merkezindeki otoparklardan hırsızlık yaptıkları belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com