Stoltenberg: NATO ülkeleri Ukrayna’ya kazanması için ihtiyacı olan herşeyi sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg'in, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusuna tepkisi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begai ile görüşmesinin ardından Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında NATO müttefiklerinin, Ukrayna’ya Rus işgalcileri yenmek için ihtiyaç duyduğu herşeyi sağlayacağını söyledi.

Stoltenberg “Az önce Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını tartıştık. Başkan Putin yeni saldırılar başlattı ve füze saldırılarına devam ediyor. Cevabımız, Ukrayna’ya kazanması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamaya devam etmektir. Müttefikler benzeri görülmemiş desteklerini artırıyorlar ve Arnavutluk’un bu tür bir yardım taahhüdünü memnuniyetle karşılıyorum. Gerekli olduğu sürece yardımlarımızı sürdürmek zorundayız” dedi.

Arnavutluk’un NATO için stratejik öneme sahip Batı Balkanlar bölgesinde istikrar ve işbirliğinin sağlanmasında kilit rol oynadığını kaydederek, NATO’nun, Kosova’daki barışı koruma misyonunu sürdüreceğini; Priştine ile Belgrad arasında AB himayesinde gerçekleşen ilişkilerin normalleşmesine ilişkin diyaloğun devamına katkıda bulunacağını belirtti.

Ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği’nin savunma bakanlarının gayrı resmi toplantısına katılmak üzere AB’ye başkanlık eden İsveç’i de ziyaret edecek. Bu forumun ana konusu, Rus saldırganlığına karşı meşru müdafaa hakkının gerçekleştirilmesi için AB ülkelerinden Ukrayna’ya askeri yardım sağlanmasının hızlandırılması olacaktır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com