Ukrayna’da araçların tescili basitleştirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, araç tesciline ilişkin bazı hizmetleri elektronik formata dönüştürdü. Ayrıca yabancı bir ehliyetin Ukrayna ehliyeti ile değiştirilmesi prosedürü de değiştirildi.

10 Eylül’de Bakanlar Kurulu, araç tescil prosedürlerinde ve vatandaşların araç kullanma hakkına erişiminde değişiklikler yapılmasına ilişkin bir karar kabul etti. Hükümetin Verkhovna Rada nezdindeki daimi temsilcisi Taras Melniçuk, belgenin süreçlerin elektronik ortama aktarılarak basitleştirilmesini öngördüğünü söyledi.

Reznikov: Ne kadar istemesek bile kayıplar yaşıyoruz. Ukrayna’daki erkeklerin büyük çoğunluğu savaşmaya hazır olmalı

Özellikle sürücü, “Diya” mobil uygulaması veya portalı aracılığıyla aracın yeniden tescili için bazı hizmetlere başvuruda bulunabilecektir. Bu hizmetler, ilgili kararnamenin yayınlanmasından sonra sisteme eklenecek.

Kararda ayrıca yabancı bir sürücü belgesinin Ukrayna sürücü belgesiyle değiştirilmesine ilişkin bazı hükümler de açıklığa kavuşturulmuştur. Kararname yayınlanması sonrasında detaylar açıklığa kavuşacaktır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com