Altyapı Bakanlığı: Lviv havalimanı, güvenlik garantileri olursa çalışmaya başlayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Altyapı Bakanlığı: Lviv havalimanı, güvenlik garantileri olursa çalışmaya başlayabilir

Lviv Uluslararası Havalimanı, güvenlik garantileri olduğu takdirde operasyonlarına devam edebilecek, teknik olarak yeniden faaliyet geçmesi için ise iki hafta yeterlidir.

Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov, Yalta Avrupa Stratejisi YES’in 17. yıllık toplantısında “İlk havalimanı olarak Lviv havalimanını düşünüyoruz. Umarım Karadeniz Tahıl Girişimi’nde olduğu gibi, garantili güvenlik, başta uluslararası ortaklar olmak üzere BM’den garantiler aldığımızda başlayacağımızı umuyorum.” dedi.

Reznikov: Ne kadar istemesek bile kayıplar yaşıyoruz. Ukrayna’daki erkeklerin büyük çoğunluğu savaşmaya hazır olmalı

YES’te de hazır bulunan Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, havalimanının açılmasının Ukrayna ekonomisini güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Lviv yetkililerinin müzakerelere açık olduğunu ve Ukrayna’yı eski haline getirmek için gerekli her şeyi yapacaklarını belirten belediye başkanı, “Umarım bu, gerekli güvenlik garantilerini sağlayabilen BM başta olmak üzere uluslararası ortaklarımız tarafından anlaşılır” dedi.

24 Şubat 2022’den itibaren, Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli askeri saldırganlığının ilk gününden itibaren Ukrayna havasahası sivil uçak uçuşlarına kapatılmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com