Kliçko, Kiev’de ısıtma sezonunun başladığını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko düzenlediği bir basın toplantısında 16 Ekim Cuma günü itibariyle Kiev’de ısıtma sezonunun başlayacağını belirtti.

Kiev ısıtma sezonu

Kliçko “Kiev’de 16 Ekim’den itibaren ısıtma sezonunun başladığını size bildirmek isterim. Yarın sisteme ısı sağlamaya başlayacağız. İlgili emri çoktan imzaladım.” dedi.

Şehrin ortalama günlük sıcaklığı dikkate alarak böyle bir karar verdiğini açıklayan Kliçko “Hava tahmincilerine göre, önümüzdeki hafta soğuk olacak, gece sıcaklık 3-5 dereceye düşecek.” diye ekledi.

Ve şehrin 27 bin kilometre uzunluğunda olan ısıtma borularının tam faaliyete geçmesi ve yaklaşık 12 bin binaya ulaşacak merkezi ısıtma sisteminin tamamen faaliyete geçmesi ise yaklaşık 1 hafta sürecek.

Belediye başkanı, hastaneler, okullar, anaokulları ve sosyal alandaki diğer kurumlar arasındaki bağlantıların ayrı talepler üzerine gerçekleştirildiğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com