Zelenskiy: Ukrayna’yı AB’ye kabul etmek Avrupa için bir onur olacaktır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelesnkiy, Rusya Federasyonu’na karşı savaşı kazanacak olan Ukrayna’ya ev sahipliği yapmanın, Avrupa Birliği için bir onur olacağın belirtti.

Victor Pinchuk Vakfı tarafından düzenlenen Yalta Online Forum’da (YES) bugün Avrupa’daki jeopolitik konfigürasyonun değişiminin devam ettiğini belirten Zelenskiy “Avrupa’da ekonomik birlik sağlandı. Avrupa’da siyasi birlik sağlandı. Bunların hepsi kurumlar, ilişkiler, günlük yaşam düzeyinde açık. Ama şimdi tüm kıtanın gerçek bir değerde temelli birleşmesi sağlanıyor ve bu Ukrayna sayesindedir.” dedi.

AB Konseyi, Ruslar için Şengen ülkelerine yönelik basitleştirilmiş vize rejimini askıya aldı

Avrupa’nın özgürlüğü savunması ve gerçek bağımsızlığı kazanması sayesinde Avrupa ülkeleri arasındaki son engellerin de ortadan kalktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Ve bir unsur daha zorunlu. Ukrayna olmadan Avrupa’nın bütünleşmesinin tamamlanması imkansız. Bu nedenle, bu kış, kesinlikle ilkbaharda söylenecek her şey yapılmalı: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda müzakerelere başlamak için tamamen hazırız. Bu tarihi bir an olacak, devletimizi, kazanan devleti kabul etmenin Avrupa için bir onur olacağı zamandır.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Litvanya Cumhurbaşkanı Egils Levits ise forumun arefesinde Kiev’e yaptığı bir ziyarette, Ukrayna’nın AB’ye katılımı konusunda müzakerelerin başlatılmasından yana olduğunu söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com