Zelenskiy, Rusya ile müzakere şartlarını açıkladı ve risklerden bahsetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın, müzakere etmeye istekli olduğunu göstermesini ve bunu yapmak için Moskova’nın işgalci statüsünü tanıması gerektiğini belirtti.

Victor Pinçuk Vakfı tarafından düzenlenen Yalta Avrupa Stratejisinin yıllık toplantısında yaptığı açıklamada Rusya Federasyonu’nun olası müzakereler için diplomatik irade göstermediğini ve işgal altındaki toprakları geri vermeye hazır olduğunu kabul etmediğini kaydeden Zelenskiy “Statülerini değiştirmeye hazır değiller, işgalci olduklarını söylemeye hazır değiller. Büyük bir trajedi, tarihi bir hata yaptılar, hazır değiller. Siyasi iradeleri yok. Ülkemizi işgali tanımaya hazır değiller” dedi.

Zelenskiy’den Baykar genel müdürü Bayraktar’a 1. derece devlet liyakat nişanı

Savaşın uzamasının, mali ve askeri yardımın azaltılması da dahil olmak üzere belirli riskler taşıyacağını belirten Zelenskiy “Maddi yardımlarda azalma olacak, bizim görevimiz bunu engellemek ama olacak. Silah tedariğinde de azalma olacak. Bizim görevimiz böyle bir duruma olanak sağlamak değil.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek onu Putin ile görüşmeye davet etmişti. Bunun sonrasında Zelenskiy, Rusya ile diyaloğun ancak işgal güçlerinin Ukrayna topraklarından tamamen çekilmesi durumunda mümkün olduğunu söylemişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com