Rusya, bugün Ukrayna’ya çok sayıda füze fırlattı: Kiev ve birkaç bölge vuruldu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus bugün Ukrayna’ya çok sayıda roket ateşledi. Hava savunma sistemi aynı anda birkaç bölgede devreye girdi. Roketler, Rusya’nın stratejik havacılık bombardıman uçakları tarafından gerçekleştirildi.

Nikolayev Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Vitaliy Kim‘e göre, Rusya Federasyonu en az 9 Tu-95 bombardıman uçağı kaldırdı. Mariupol yakınlarındaki üsten en az 5 füze ateşledi. Roketler Ukrayna’nın güneyinden ve doğusundan ateşlendi. Hava savunması çalışıyor.

Kim’e göre ülkenin güneyi, füze saldırıları tehdidi altındaydı. Roketler Odessa’ya doğru uçtu .

Kiev Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Aleksey Kuleba da bölgeye füze saldırısı tehdidi konusunda uyarıda bulundu.

Kiev’de patlama sesleri duyuldu. Bazı konut binaları ile kritik altyapı tesisleri isabet aldı.
Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da roketleri doğruladı ve bir roketin bir altyapı tesisine çarptığını belirtti.

Kliçko “Başkentin farklı bölgelerinde çok sayıda patlama daha oldu. Kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri yolda” dedi.
Kiev Bölgesi Polis Şefi Andrey Nebitov, bölgedeki roket saldırılarının sonuçlarını gösterdi. Görüntüler, bir apartmanın yıkımının boyutunu gösteriyor. Mağdurlar var.
Roket isabeti sonucu iki katlı bir bina hasar gördü. Üç kişi öldü, yedi kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak ise Rusya’nın Avrupa Parlamentosu’nun kendisini terörizme destek veren bir devlet olarak kabul etmesinden hemen sonra füze fırlattığını kaydetti.

Kremençuk bölgesinde de iki patlama sesi duyuldu.

Vinnitsa OVA başkanı Sergey Borzov ise bölgenin düşman ateşi altında olduğunu söyleyerek, Rusya’nın kritik altyapı tesislerini vurduğunu belirtti. 
Yerel basında Lviv’de bir dizi patlama olduğu bildirildi. Şehrin belediye başkanı Andrey Sadoviy halkı sığınaklarda kalmaya çağırdı ve ardından şehrin elektriksiz kaldığını duyurdu.

Sadovy, “Bütün şehirde elektrik yok. Enerji uzmanlarından ek bilgi bekliyoruz. Su kaynağında kesintiler olabilir. Sığınaklarda kalın” diye yazdı.
Lviv OVA başkanı Maksim Kozistskiy , Lviv bölgesindeki bir elektrik trafosuna iki roket saldırısını doğruladı. 

Ayrıca Moldova, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarının kurbanı oldu. Moldova Başbakan Yardımcısı Andrey Spinu, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği büyük füze saldırılarının ardından Kişinev ve ülkenin diğer bazı bölgelerinin elektriksiz kaldığını itiraf etti.

23 Kasım Çarşamba günü Rus füzeleri Ukrayna’da 16 nesneyi vurdu, altı kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

Ukrayna Ulusal Polisi başkanı Igor Klimenko teleton yayınındaki açıklaması şöyle:

“Şu anda devletimizin topraklarında 16 nesneye roketler isabet etti. Genel olarak şu anda Ukrayna’da altı vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve 36 kişinin yaralandığını kaydettik.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com