Zelenskiy’den Baykar genel müdürü Bayraktar’a 1. derece devlet liyakat nişanı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ile Kiev’de görüştü. Taraflar savunma alanında işbirliğini konuştu. Zelenskiy, görüşmede Bayraktar’a 1. Derece Liyakat Nişanı verdi.

Toplantı sırasında muhatapların, Ukrayna ordusunun savunma yeteneklerini güçlendirmek için Ukrayna’nın şirketle daha fazla işbirliğine büyük önem verdikleri belirtildi. Ukrayna’daki Baykar fabrikasının inşaatının detayları ile Ukrayna yapımı parçalar kullanılarak yeni ürünlerin üretilmesini ele alındı.

Ukrayna’da yabancı yatırımlar için bir platform olan Advantage Ukraine hizmete girdi

Zelenskiy’nin Bayraktar ve şirketinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin işgalci ülkeyle olan mücadelesindeki gücünü artırmaya yaptığı katkıyı çok takdir ettiği ve kendisine 1. Derece Liyakat Nişanı verdiği bildirildi.

Zelenskiy “Ukrayna’da herkes Bayraktar’ın ne olduğunu biliyor, firmanızı biliyor. Rusya’nın saldırganlığına karşı bu savaşta Türkiye vatandaşlarının desteği ve desteği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederim” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com