Metinvest, Ukrayna ordusuna 875 Starlink iletişim sistemi teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Madencilik ve metalürji grubu “Metinvest”, Rinat Ahmetov’un “Çelik Cephe” askeri girişimi çerçevesinde Ukraynalı askerlere 875 “Starlink” iletişim sistemleri ve telsizlerini teslim etti.

Basın açıklamasına göre grup, güvenilir iletişim sağlamak ve iletişim ağları kurmak için ekipmanı cepheye transfer etti, tüm yardımlar ücretsiz olarak sağlandı.

Aynı zamanda cephedeki modern teçhizatın Ukrayna askerlerine düşmana karşı önemli bir avantaj sağladığı vurgulanıyor. Özellikle ön saflarda askerlerin komuta merkeziyle bağlantıda kalmasını sağlamaktadır. Bu ise yalnızca bir savaş görevinin yerine getirilmesinde değil, aynı zamanda hayat kurtarmada da yardımcı olmaktadır.

Ve tam ölçekli savaşın başlangıcından bu yana Metinvest’in Ukrayna ordusuna 405 komuta ve araba radyo istasyonu, M113 zırhlı personel taşıyıcıları için 40 iletişim sistemi, 30 tekrarlayıcı, 50 Starlink ve 350 anten aldığı belirtiliyor.

Genel olarak, tam ölçekli Rus işgalinin başlangıcından bu yana “Metinvest”, Ukrayna ordusunu desteklemek için 2 milyar UAH’den fazla para gönderdi. Orduya özellikle 1.500’den fazla İHA ve yaklaşık 2.000 adet yüksek hassasiyetli askeri optik – termal kameralar, dürbünler ve nişangahlar teslim edildi.

“Metinvest”, madencilik ve metalurji işletmelerinden oluşan dikey olarak entegre bir gruptur. Grubun işletmeleri ağırlıklı olarak Donetsk, Lugansk, Zaporoje ve Dnipropetrovsk bölgelerinde bulunuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com