Ukrayna, pek yakında Türkiye’den gelenlere PCR test zorunluluğunu kaldıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Ukrayna’nın Türkiye’den gelen vatandaşlara COVID-19 için zorunlu PCR testi zorunluluğunu kaldırmayı planladığını söyledi.

AB sınırlarını sınırlama olmaksızın geçebilecek ülkeleri belirleme kriterlerinin Avrupa Birliği tarafından değiştirilmesiyle bağlantılı olarak, Ukrayna da bu kriterleri revize edecektir.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Ukrayna’nın Türkiye’den gelecek vatandaşların COVID-19 için zorunlu PCR testi yaptırmadan ülkeye girmesine izin vermeyi planladığını söyledi.

Lyaşko ‘‘Örneğin Türkiye, Ukraynalıları, sınırı geçerken PCR testinin sonuçlarını gösterme gerekliliğinden kurtardı. Bu nedenle bir ayna uygulaması yapıyoruz ve Türkiye’den dönenler de PCR testi sonucu gösterme zorunluluğundan kurtulmuş olacak.” dedi.

Lyaşko, AB sınırlarını kısıtlama olmaksızın geçebileceğiniz ülkeleri belirlemeye yönelik AB kriterlerinde yapılan değişikliklerle bağlantılı olarak, Ukrayna’nın da bu kriterleri revize edeceğini kaydederek ”Bakanlar Kurulu kararlarında değişiklikler yaptık ve bunları merkezi yürütme otoriteleriyle koordine ediyoruz. Ukrayna, Kültür Bakanlığı ile birlikte turistik açıdan cazip olan ülkelerin bir listesini sunuyoruz. Dışişleri Bakanlığı ayna eylemlerin gerçekleşeceği ülkeleri belirledi.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com