Ukrayna’da ağır tonajlı araçlar için yol ücreti getiren tasarı görüşülüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Toplama sistemi uydu teknolojisi (GNSS sistemleri) kullanılarak yapılacaktır.

Kamyonlar

Ukrayna Parlamentosu‘nda görüşülmek üzere izin verilen toplam ağırlığı 12 ton veya daha fazla olan yük araçlarından yolların kullanımı için ek ücret alınmasını sağlayan yasa tasarıları kabul edildi.

Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy tarafından bir toplantıda yapılan açıklamada, “Yabancı taşıyıcılar için paralı yollar” denildi.

Tahsilatlar Toplama Sistemi Uydu Teknolojisi (GNSS sistemleri) kullanılarak yapılacağını ve tahsilattan elde edilen paranın, yol sektörünün geliştirilmesi ve sürdürülmesine yönlendirileceğini belirten Krikliy “Yüksek kaliteli, güvenli yollar sağlamalı, trafik kazası risklerini azaltmalıyız. Ana yol ağı, aks başına 6 – 7 ton yük standartları dikkate alınarak 2000 yılından önce inşa edilmiştir. Avrupa Birliği’nde kamyon geçiş ücreti toplama sistemi kullanılıyor, ancak Ukraynalı taşıyıcılara yasa tasarılarında belirtilen kuralları getirmenin tüm olası sonuçlarını dikkate almalıyız.” dedi

Bakan, karayollarının kamyonların kullanımı için bir ücret getiren tüm tasarıların mümkün olduğunca dengeli olması ve iş dünyasının çıkarlarını dikkate alması gerektiğini vurgulayarak Yolları inşa eden, onları korumak için getirilen yasa tasarılarını tartışmak için bir platform haline gelen Ukravtodor olması semboliktir. En önemli şey, bu projelerin mümkün olduğunca dengeli olması gerektiğidir. Sürecin tüm katılımcılarının çıkarlarını hesaba katmak, olası sonuçlardan korumak için iş dünyasını dinlemek gerekli.” dedi.

1 Haziran’dan itibaren Ukrayna’nın gündüz ve 28 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda devlet yollarında 24 tondan daha ağır olan araçların hareketini kısıtlamaya başladığını belirtmek gerekir.

Kaynak: delo.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com