Ukrayna’da kurulacak Bayraktar tesisinin maketi yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: defence-ua.com

Ukrayna’da kurulacak olan İHA üretim tesisi yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak ve 300’den fazla Ukraynalıya istihdam sağlayacak. Bayraktar TB2’nin yanı sıra Akıncı ve Kızılelma’nın da üretilmesi planlanıyor.

Türk şirketi Baykar, Ukrayna’da insansız hava araçları (İHA) geliştirecek ve üretecek bir bilim ve üretim merkezi kurma planını uygulamaya devam ediyor. Baykar, merkezi toplam 30 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip olacak ve en az 300 Ukraynalı uzmanı istihdam edecek.

Zelenskiy: Ukrayna’yı AB’ye kabul etmek Avrupa için bir onur olacaktır

Foto: defence-ua.com

Defense Express, Baykar temsilcilerinden elde ettiği geleceğin fabrikasının modellerini yayınladı.

Gazetenin haberine göre, tesis sadece ülkelerin halihazırda aktif olarak sırada beklediği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını değil, aynı zamanda yüksek irtifa ve uzun menzilli Akıncı’nın yanısıra, insansız savaş uçağı Kızılelma ve diğerlerini de üretecek.

Foto: defence-ua.com

Maketlerden birinde, büyük olasılıkla gelecekteki Bayraktar TB4 olan yeni bir İHA’nın duyurulmamış yeni bir modeli de görüldü.

Aynı anda iki Baykar insansız hava aracının – Akıncı ve Kızılelma – Ukrayna motorlarını kullandığını hatırlatmak gerekir. MS-500 ve Al-450 Akıncı İHA’lar için üretilmektedir ve müşterinin daha güçlü veya daha ekonomik olarak tercihine göre satın alınabilmektedir.

Foto: defence-ua.com

Bu arada, eski adı MİUS olan insansız bir savaş uçağı Kızılelma da Al-25 kullanmaktadır. Hem hava hem de yerdeki hedeflere atış gerçekleştirebilmektedir.

Foto: defence-ua.com

Vladimir Zelenskiy 9 Eylül tarihinde Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ile bir araya gelmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com