Polonya Savunma Bakanı, Ukrayna’daki savaşın ne kadar sürebileceğini dair yorum yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Çeçenistan veya Afganistan’da olduğu gibi Ukrayna’da batağa saplandığına inanıyor. Ve bu savaş aylarca devam edebilir.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak İspanyol LA RAZÓN ile yaptığı röportajda, savaşın sona ermesinin şartlarının oluşması konusunu ‘zor’ olarak nitelendirdi ve yaptığı değerlendirmede “Bu zor bir soru… Güçlerin ve araçların ölçeğinden ve şu anda Ukrayna’da yürütülen çatışmalardan yola çıkarak söyleyebilirim ki, korkarım mesele haftalar değil, aylar olacak. Rusya, Ukrayna’da batağa saplanmış durumda. Daha önce Çeçenistan ve Afganistan’da olduğu gibi… Ve aynı zamanda, şimdi savaştan çekilmek, Kremlin’in hatasını kabul etmek ve bu barbarca saldırının sonuçlarıyla yüzleşmek anlamına gelecek.” diye belirtti.

Polonya Savunma Bakanı, Ukrayna’ya askeri yardımın ve Rusya Federasyonu üzerindeki ekonomik baskının işgalcilere karşı koymanın en etkili biçimleri olduğunu vurgulayarak “Ukrayna’ya verdiğimiz destekten yorulmamalı veya rahatlamış hissetmemeliyiz, bu halk aynı zamanda bizim özgürlüğümüz, Avrupa’nın özgürlüğü ve değerleri için savaşıyor.” dedi.

Daha önce Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı’nın başdanışmanı General Viktor Nazarov Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının en az bir yıl daha sürebileceği görüşünü dile getirmişti.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da benzer bir görüş dile getirdi. Ona göre Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş en az bir yıl daha devam edecek çünkü Putin çizgiyi aştı ve durmayacak.

Aynı zamanda Ukrayna İçişleri ve Haberleşme Bakanı Kirilo Budanov, bu yılın Ukrayna için başarılı geçebileceğini ve Ukraynalıların 2023’ün ortalarında veya ikinci yarısında güzel haberlere sevinebileceklerini belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com