Ukrayna, AB kriterlerine göre bile “yeşil” bölgeye girdi, insidans oranları en düşük seviyede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin başkanlığında yapılan bir telekonferansta Ukrayna’nın tüm bölgelerinde, COVID-19 insidansının yılın en düşük değerlerine gelerek “yeşil” bölgede yer aldığı belirtildi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal‘e göre, son 24 saat içinde 420 yeni COVID-19 hastası tespit edildi. Bu ise, geçen yılın en düşük rakamı.

Şmigal “Ukrayna’nın tüm bölgeleri yeşil bölgede. Avrupa Birliği kriterlerine göre Ukrayna da bugün itibarıyla “yeşil” bölgeye girmiş bulunuyor. Bu kriterlere göre 100 bin nüfusa 74.71 vaka oranımız var.” dedi.

Başbakan, 1 milyon 479 binden fazla kişiye COVID-19’a karşı ilk aşı dozu, 238 binden fazla kişiye de iki dozun uygulandığını söyledi. Geçen hafta sonu 57.000 Ukraynalı aşılandı. 178 gezici ekiple birlikte 50’den fazla aşı merkezi açıldı.

Başbakan’a göre, Ukrayna bugüne kadar 4 milyon 850 bin doz aşı aldı. Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, COVAX programı ile birlikte aşı temini için tüm sözleşmelerin onaylanmasının ardından, Ukrayna’nın yaz sonuna kadar farklı üreticilerden 5 milyon kişiyi aşılaması planlanan 10 milyondan fazla aşı alacağını söyledi. .

Covid aşı sertifikası oluşturmak için de çalışmalar sürüyor. Dijital Dönüşüm Bakanlığı’na göre, bu yıl 1 Temmuz’da, Ukrayna’nın iç “kod sertifikası” “Diya” uygulamasında görünmeye başlayacaktır.

Ayrıca e-hastanelerin resmi lansmanı da yapıldı. Doktorlara web seminerleri düzenlendi. Bugüne kadar 109 sağlık tesisi e-hastaneyi test etti ve elektronik tıbbi raporlar yayınladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com