Ukrayna Sağlık Bakanı: COVID-19’un üçüncü dalgasının zirvesi Nisan ayında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, 5 Mart’ta Verkhovna Rada’da yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki üçüncü koronavirüs dalgasının zirvesinin Nisan ayında beklendiğini söyledi.

koronavirüs hastası

Bakana göre Ukrayna, küresel salgının üçüncü dalgasına girdi, şu anda üç bölge kırmızı karantina bölgesinde. Konuşmasında “Salgın sezonu içerisinde enfeksiyon sayısında, yaklaşık olarak Nisan sonuna kadar bir zirve olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal’de bir gün önce , koronavirüs salgınının üçüncü dalgasının Ukrayna’da başladığını söylemişti. Dünyanın dört bir yanındaki aşı kıtlığını hatırlatarak, vatandaşları vicdanlı olmaya ve salgın önleyici tedbirlere uymaya çağırmıştı

Ukrayna’nın önde gelen enfeksiyon hastalıkları uzmanı Olga Golubovskaya, Ukrayna’da yeni bir koronavirüs enfeksiyonu türünün ilk vakalarının kaydedildiğini söyledi. Mutasyonlu virüs, kırmızı karantinada bulunan Ivano-Frankivsk bölgesinde bulundu.

Şu anda Ukrayna, COVID-19’a karşı aşı üreten altı şirketle sözleşme imzaladı. Bakana göre Ukrayna’ya, Mart ayı sonunda Pfizer’den 117 bin doz, AstraZeneca’dan 1.5 milyon doz teslim edilmesi bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com