Danilov: Ukrayna’nın 2 yıldır Rusya’ya karşı direnmesi zaten bir zafer

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, hızlı ve etkili bir karşı saldırı umutlarının haklı olmadığını, ancak Ukraynalıların saldırgana iki yıldır direnmesinin zaten büyük bir zafer olduğunu söylüyor.

Danilov BBC ile röportajında “Mayıs ayında ülkemizin her vatandaşı savaşın bir an önce bitmesini istedi. Umutlar vardı ama gerçekleşmedi. Biz savunduk. Ülkemiz iki yıldır zaten büyük bir zaferdedir.” dedi.

Yayın, Ukraynalı birliklerin Şubat 2022’deki işgal sırasında Rusya tarafından ele geçirilen bölgeleri geri almayı ve Rusya’nın Kırım’a giden tedarik yollarını kesmeyi umduğunu hatırlatıyor.

Ancak BBC’nin yazdığına göre, hava üstünlüğünden yoksun olmaları ve güçlü Rus savunmasıyla karşı karşıya olmaları nedeniyle, kış yaklaşırken çabaları durmuş gibi görünüyor.

Danilov, yetkililerin fazla iyimser olduğunu itiraf etti: “İnsanlar bazen hata yapar. Tüm hayatınız boyunca mükemmel bir öğrenci olamazsınız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Cephedeki mevcut durumu “çok zor” olarak nitelendirdi ve NATO kitapları da dahil olmak üzere eski savaş “ders kitaplarının” “arşivlere geri gönderilmesi gerektiğini” söyleyerek “Ülkemizde olduğu gibi bir savaş hiç olmadı: ne 20. ne de 21. yüzyılda. Durmayacağımızı kesin olarak söyleyebilirim. Özgürlüğümüz için, bağımsızlığımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Danilov, ABD savunma yardımının yine de onaylanacağından emin: “Noel için bir hediye alırsak mutlu olacağız. Ancak bu biraz daha sonra olursa, o zaman bunu bir trajediye dönüştürmemeliyiz.” dedi.

ABD yardımının kesilmesi durumunda Ukrayna’nın savaşı kaybedip kaybetmeyeceği sorulduğunda Danilov, “gerçek bizim tarafımızda” diyerek “Putin bizi tüm insanlığın gözü önünde yok edecek mi? Çocuklarımızı, kadınlarımızı, yaşlılarımızı mı öldürecek ve tüm dünya izleyecek mi? O zaman şu soru ortaya çıkıyor: Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?” dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy arasında gerginlik olduğu yönündeki haberleri de reddetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com