Lviv’den sonra Kiev’de de kısıtlamalar sertleştiriliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de daha da sert bir karantina 5 Nisan’da yürürlüğe girecek. Özellikle toplu taşıma kısıtlanıyor. Başkentin belediye başkanı Vitaliy Kliçko polisi yeni kurallara uyumu daha yakından izlemeye çağırdı. Yoğunlaştırılmış anti-epidemiyolojik önlemler en az 16 Nisan’a kadar devam edecek.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko Başka seçeneğimiz yok. Aksi takdirde her gün yüzlerce ölüm olacak!” diyerek 5 Nisan itibariyle daha sıkı karantina tedbirlerinin getirileceğinden bahsetti.

5 Nisan Pazartesi’den itibaren başkentte tüm okulları ve anaokullarını kapatılacak.

Tüm toplu taşıma – hem otobüsler, hem de metro – sadece özel yolcular için çalışacaktır. Yani, yalnızca kritik altyapı işletmelerinin çalışanlarının taşınmasını gerçekleştirecekler.

Şirketler ve işletmelerin çalışanları uzaktan çalışma moduna geçecektir. Mümkün olan alanlarda personele tatil verilecek.

Kolluk kuvvetlerini kurumların, işletmelerin ve vatandaşların anti-salgın kurallarına uyumu izlemeye çağıran Kliçko “Kısıtlamalar en az 16 Nisan’a kadar yürürlükte olacak.” dedi.

Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy de, Lviv’de sıkılaştırılmış karantina tedbirlerinin önce 4 Nisan, sonra 12 Nisan tarihine kadar süreceğini açıklamıştı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com