Ukrayna’nın İlk Büyükelçilik Binasına Hatıra Levhası

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Petro Poroşenko, Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki büyükelçiliğinin bulunduğu binaya yerleştirilen hatıra levhasının açılışını yaptı.

Poroşenko, Türkiye ziyareti çerçevesinde ilk olarak, İstanbul’da 1919-1922 yıllarında Ukrayna Halk Cumhuriyetinin diplomatik misyonunun bulunduğu binada hatıra levhasının açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Poroşenko, “Türkiye ziyaretime Ukrayna-Türkiye ilişkileri için sembolik bir yer olan bu yerden başlıyorum. Bu yer, 100 yıl önce 1917-1919 yıllarında Ukrayna Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin açıldığı bir yer. İstanbul’daki Büyükelçilik, Ukrayna’nın ilk diplomatik misyonlarından biriydi. Ve o zaman Osmanlı İmparatorluğu, Ukrayna Halk Cumhuriyeti’ni tanıma konusunda net bir tutuma sahipti, bizi tanıyan ilk ülkelerden biri idi.” ifadelerini kullandı.

Büyük bir araştırma yapan Ukrayna’nın büyükelçilik ve konsolosluk çalışanları ile Türk partnerlerine teşekkürlerini bildiren Poroşenko, etkinliğe Ukrayna milli kıyafeti ve Kırım Tatar milli kıyafeti ile katılan çocukları görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Türk halkına misafirperverliği için teşekkür eden Poroşenko, bu bağın iki ülke için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak:  (QHA) Kırım Haber Ajansı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com