NYT: ABD ve Ukrayna yeni bir askeri strateji geliştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'daki savaş ne zaman bitecek? Askeri uzmanlardan 2024 tahmini

The New York Times’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Amerikalı ve Ukraynalı askeri liderler Rusya’ya karşı savaş yürütmek için 2024 başlarında uygulamaya başlayabilecekleri yeni bir strateji arıyorlar.

NYTimes, Ukrayna ordusunun aylardır sürdürdüğü karşı saldırının beklentileri karşılamaması nedeniyle yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekiyor.

Yayına göre ABD, savunma, kuvvet oluşturma ve tedarike odaklanan muhafazakar bir stratejide ısrar ediyor. Ukrayna aynı zamanda dünyanın dikkatini çekmeyi umarak saldırıya geçmek istiyor.

Ukraynalı yetkililer, geçen sonbaharda Kırım’da gerçekleştirilen başarılı saldırılara dayalı stratejiler düşünüyor. Silah fabrikalarına, silah depolarına ve mühimmat demiryolu hatlarına saldırılar düzenleyerek Rusya’nın dengesini bozmanın yaratıcı yollarını arıyorlar.

Eski Ukraynalı yetkili, Kiev’in stratejisini yayınla tartışmayı kabul etmedi ancak yeni planın geliştirildiğini ve “çok cesur” olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Pentagon, Almanya’daki bir üsten Ukrayna’ya destek sağlayan Korgeneral Antonio Aguto‘yu Kiev’e göndermeye karar verdi. New York Times’ın haberine göre general doğrudan Ukrayna’nın askeri liderliğiyle çalışacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Amerikalı yetkililer, yeni bir strateji ve ek finansman olmadan Ukrayna’nın savaşı kaybedebileceği için riskin çok büyük olduğuna inanıyor. Ayrıca Ukrayna’nın daha sıkı bir bütçeyle mücadele etmek zorunda kalacağını da savunuyorlar.

Ukraynalı ve Amerikalı generaller arasındaki görüş ayrılığı Ukrayna’nın durumunu karmaşık hale getiriyor. Kiev, çatışmaların ana yönünün ülkenin doğusu, Washington ise güney kıyısı olduğuna inanıyor.

Yayın, Ukrayna komutanlığının güneydeki savunmanın çok güçlü olduğuna inandığını ve bu nedenle atılımının ağır kayıplara yol açabileceğine inandığını belirtti. Bu nedenle Ukrayna, kuvvetlerini doğu ve güney arasında böldü, ancak “kesin bir atılım yerine bir çıkmaz oluştu.”

Ukraynalı askeri liderler, özellikle Ukrayna Hava Kuvvetlerinin yetenekleri gözönüne alındığında, Amerika’nın beklentilerinin gerçekçi olmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com