Zelenskiy, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi olarak Vasil Bodnar’ı atadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın yeni Türkiye Büyükelçisi olarak Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar’ı atadı.

Vasiliy Bodnar

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan açıklamada “Ukrayna’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak Vasil Mironoviç Bodnar‘ın atanması” denildi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yayınlanan mesajda “Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar‘ı Ukrayna’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atanmasından dolayı tebrik ederiz. Vasil Bodnar Türkiye ile çok bilgili ve Ukrayna-Türkiye ilişkileri konusunda tecrübelidir. Hem Ankara hem İstanbul’u iyi biliyor. Yeni büyükelçimizin gelişini dört gözle bekliyoruz ve güçlü bir takımda birlikte çalışmaktan gerçekten mutluluk duyacağız.” denildi.

Buna ek olarak, Ukraynalı lider Vasil Hamyanin‘i Ukrayna’nın Endonezya Büyükelçisi, Andrey Pravedik‘i de Kenya Büyükelçisi olarak atadı. Kenya Büyükelçisi aynı zamanda Ukrayna’nın Tanzanya Büyükelçisi de oldu.

Başka bir kararname ile Zelenskiy, Vasil Himinets‘i de Ukrayna’nın Avusturya Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atadı.

ukrhaber.com

Ukrayna’da ayçiçek yağı fiyatı 100 UAH’a yükselecek (uzman tahmini)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com