Almanya, Ukrayna’ya yardımı gelecek yıl 8 milyar avroya çıkaracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reuters: Rus ajanları Almanya'yı Ukrayna'ya karşı kışkırtmaya çalışıyor

Almanya, 2024 yılında Ukrayna’ya askeri yardımı ikiye katlayacağını doğruladı. Toplamda 8 milyar euro civarında.

AB Dışişleri Konseyi toplantısı öncesinde Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Anna LuhrmannFederal Almanya Cumhuriyeti, gelecek yıl Ukrayna’ya askeri desteğini ikiye katlayarak 4 milyardan 8 milyara çıkaracak” dedi.

Alman bakan, bu haftanın AB ve Ukrayna için katılım müzakerelerinin başlaması açısından çok önemli bir hafta olduğunu vurguladı.

Luhrmann, Almanya’nın Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonu konusundaki tutumunun net olduğunu da sözlerine ekledi. Ona göre, 26 AB üyesi müzakerelerin başlatılması konusunda birleşmiş durumda.

Alman yardımı

Almanya, askeri, siyasi ve mali destek sağlayarak Ukrayna’ya ana yardım eden ülkelerden biri haline geldi. Berlin, çeşitli türlerde topçu, eski ve yeni modifikasyonlara sahip Leopard tankları, IRIS-T ve Patriot hava savunma sistemleri, mühimmat, araçlar, insansız hava araçları ve diğer silah türlerini sağladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Patriot hava savunma sisteminin ikinci Ukraynalı operatör grubunun Almanya’da eğitimini tamamladığı da biliniyor. Eğitimi 70 Ukraynalı asker ve subay tamamladı, kurs altı haftadan fazla sürdü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com