Ukrayna, Putin’in planlarını nasıl bozabilir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Analistler Rusya başkanlık seçimlerinden sonra Vladimir Putin’in açık seferberlik başlatabileceğinden emin. Ancak Kremlin lideri bu tarzdaki adımları mümkün olduğu kadar ertelemeye çalışacak.

Askeri gözlemci Roman Boçkala, Putin için “Savaşı mümkün olduğunca Moskova, St. Petersburg, Yekaterinburg, Kazan, Vladivostok’ta yaşayan ortalama Rus’tan gizlemeye çalışıyor.

Yani, şartlı olarak Putin Rusya’sının “tutkulu çekirdeğini” tanımlayan büyük şehirler bunlar. Açık seferberlik olduğu zaman bu şehirlerin hepsine savaş gelecek. O zaman her Rus bunun nasıl bir şey olduğunu hissedecek. Bu nedenle Kremlin başkanı bu tür kararları ertelemeye çalışacak.” dedi.

Ukrayna ne yapmalı?

Saldırgan ülkede tam seferberlik Ukrayna için zorlu olacaktır. Bu nedenle devletin her türlü senaryoya hazırlıklı olması gerekiyor.

Askeri gözlemci, “Nüfusumuz üç kat daha az olduğu için buna simetrik bir cevap veremeyiz. Rusya’nın sahip olduğu kaynaklara sahip değiliz” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu nedenle Ukrayna’nın asimetrik olarak daha da ilerlemesi gerekiyor. Özellikle teknolojik olarak. Ukrayna’nın yeniden silahlanması, askeri-endüstriyel kompleksini geliştirmesi ve Batı ülkeleriyle sinerji içinde hareket etmesi gerekiyor. Silah sistemlerinin geliştirilmesinde yeni teknolojiler kullanılmalıdır.

Aynı zamanda karşı saldırı eylemlerinin ön cephenin arkasında bulunan “pamuk” Rusları oldukça rahatsız ettiğini ve cephe arkalarındaki işgalcilere ulaşmak için baskı uygulamaya devam etmeli ve Ukrayna bu konudaki yeteneklerini arttırmalıdır.

Roman Boçkala “Eminim ki, teknolojinin gelişmesi ve Ukrayna ordusunun yeniden silahlanması dikkate alınarak tam bir seferberlik olsa bile, bu Putin’i kurtarmayacak.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com