IMF, Ukrayna’nın 2024’te 42 milyar dolarlık dış finansmana ihtiyacı olduğunu doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
IMF, Ukrayna'nın mali açığının 15 milyar dolarını karşılayacak

Uluslararası Para Fonu, mali ve dış ekonomik istikrarın sağlanması için Ukrayna’nın 2024 yılında en az 42 milyar dolar dış desteğe ihtiyaç duyacağını doğruladı.

Ukrinform’un haberine göre, IMF İletişim Departmanı Direktörü Julia Kozak Washington’da düzenlenen bir brifingde “IMF tahminlerine göre 2024 yılında ülkenin yaklaşık 42 milyar dolarlık finansmana ihtiyacı olacak” diyerek Ukrayna’yı mali ve dış ekonomik istikrar yoluna döndürmek için AB, ABD ve G7 dahil uluslararası toplumun yanı sıra elbette uluslararası finans kuruluşlarının desteğinin de gerekli olacağını söyledi.

Ukrayna ekonomisinin olağanüstü dayanıklılık göstermeye devam ettiğini de sözlerine ekleyerek “Beklenti elbette son derece belirsiz, ancak istikrarlı” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kozak, IMF’nin Ukrayna’ya ilişkin son tahmininde 2023 yılı için GSYİH büyüme beklentisini yüzde 4.5’e yükselttiğini anımsattı. Buna ek olarak, ülkenin enflasyon oranı keskin bir şekilde düştü ve döviz piyasası istikrara kavuşarak Ukrayna’nın yönetilen bir döviz kuru rejimine geçmesine olanak sağladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com