ISW uzmanları Ukrayna’daki Rus birliklerinin kayıp oranını değerlendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: flickr.com

ISW raporuna göre Rus kuvvetleri, Ukrayna’daki tüm cephe boyunca, Rusya’nın şu anda yeni kuvvet üretme oranına yakın bir oranda kayıplar yaşıyor olabilir.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) Ukrayna ordusunun yaptığı açıklamaya göre Kasım 2023’te Rus ordusunun Kupyan, Liman ve Bahmut istikametlerinde yaklaşık 11,000 personelini kaybettiğini belirttiğini hatırlatarak bu bölgelerdeki çatışmaların hızının Avdiivvka bölgesine göre daha düşük olduğunu raporladı.

Kayıplarla ilgili bu raporlar, Avdiivka bölgesindeki Ruslar arasındaki kayıpların, oradaki yüksek çatışma oranları göz önüne alındığında, daha da yüksek olabileceğini gösteriyor. Rus ordusu şu anda Avdiivka’yı ele geçirmek amacıyla büyük piyade saldırıları gerçekleştiriyor ve görünüşe göre daha büyük insan gücü kaybı riskine rağmen zırhlı araçları korumaya çalışıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ISW analistleri, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırı tüfeği talebinin bir bütün olarak Rus ordusunu tükettiğini varsayıyor.

Bazı kaynaklara göre Rusya her ay 20 ila 40 bin kişiyi seferber ediyor ve bu rakam Rus ordusunun Ukrayna’daki mevcut kayıp oranından daha düşük olabilir. Fırtına birliklerinin son zamanlarda başarısız girişimleri, Rus askeri komutanlığının cephenin bazı kısımlarını güçlendirmek için acilen yeni oluşturulan ve yetersiz donanıma sahip birimleri Ukrayna’ya göndermesine sebep oldu.

Uzmanlar, Rusya’nın kuvvet oluşturma çabalarının mevcut hızda devam etmesi durumunda, Rusya’nın yüksek kayıplarının büyük olasılıkla Rus kuvvetlerinin Ukrayna’daki mevcut birimleri tamamen doldurmasına ve yeni operasyonel ve stratejik rezervler oluşturmasına izin vermeyeceğini belirtiyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com