Japonya, Ukrayna’ya 4.5 milyar dolar sağlamaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: пресслужба КМУ

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinin Ukrayna’yı desteklemek için 4.5 milyar dolar tutarında ek fon sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Japon Kyodo News tarafından bildirildiğine göre bu sene G7’ye başkanlık eden Japonya Başbakanı Fumio Kishida‘nın zirvede Tokyo’nun Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden yapılanmasına yardım etmek için yaklaşık 4.5 milyar dolar ek fon sağlamaya hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

Ayrıca G7 ülkeleri liderleri, çevrimiçi zirve sonuçlarının ardından yayınlanan açıklamaya göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy‘nin “Barış Formülü” adı verilen barış girişimini desteklemeye devam edecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

G7 bildirisinde, “Uluslararası kabul görmüş sınırları dahilinde bağımsız, demokratik bir Ukrayna’yı desteklemeye kararlıyız” denildi.

Japonya’nın, 2023 yılında Ukrayna’nın tüm dış finansmanının %96’sını oluşturan ilk 5 kredi veren arasında yer aldığını belirtmekte fayda var.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com