Polonya, F-16 savaş uçaklarını Ukrayna’ya transfer etmeye hazır olduğunu belirtti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Varşova’nın ABD’nin “yeşil ışık” vermesi halinde Amerikan F-16 savaş uçaklarını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim etmeye hazır olduğunu belirtti.

Polonya’nın F-16’ları devretmeye hazır olup olmadığı sorusuna Morawiecki, özellikle şunları söyledi: “Birkaç ay önce MiG’ler bağlamında olduğu gibi, başka bir hava gücü uygulanacak ve muhtemelen NATO ülkeleriyle anlaşmaya varılarak transfer edilecek. Burada tam bir koordinasyon içinde harekete geçeceğiz.” dedi.

Ukrayna’ya yardımla ilgili tüm eylemlerin NATO ile koordine edilmesine rağmen, genellikle Polonya ve ABD anlaşmalarının baskısı nedeniyle projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Morawiecki, şu anda, gelişmiş uçakların Ukraynalı pilotlara devredilmesi konusunda Batı’da bir fikir birliği olmadığını belirtti.

Örnek olarak Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, geleneksel tavrıyla, Berlin’in Batı savaş uçaklarının Ukrayna’ya transferine karşı olduğunu, çünkü bunun yeni bir tırmanma tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com