NATO Genel Sekreteri: Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik yeni bir saldırıya hazırlandığını görüyoruz.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO, Rusya'nın baharda büyük bir taarruza hazırlandığına inanıyor

NATO’ya göre, Rusya, Ukrayna’ya yeni bir saldırı için hazırlık yapmakta, aktif olarak yeni silah ve mühimmat satın almakta ve kendi üretimini artırmaktadır.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Seul’deki CHEY İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada “Başkan Putin ve Moskova’daki yetkililerin barışa hazırlandığına dair hiçbir işaret olmadığını” söyleyerek “Biz tam tersini görüyoruz. Yeni bir taarruza hazırlandıklarını, daha fazla asker, 200 bin, hatta daha fazlasını seferber ettiklerini görüyoruz. Aktif olarak yeni silahlar, daha fazla mühimmat alıyorlar. Kendi üretimlerini artırıyorlar, ayrıca İran ve Kuzey Kore gibi diğer otoriter devletlerde daha fazla silah satın alıyorlar. Ve en önemlisi, Başkan Putin’in bu işgalin genel amacı olan komşuyu ve Ukrayna’yı kontrol etme amacını değiştirdiğine dair hiçbir işaret görmüyoruz.” dedi.

Stoltenberg, “Bugün kimsenin savaşın ne zaman biteceğini söyleyemeyeceğini” ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün savaşı bitirebileceğini vurguladı. Genel Sekreter ayrıca, “demokrasiye, kurallara dayalı uluslararası düzene inanan herkes için Başkan Putin’in bu savaşı kazanmaması son derece önemlidir” dedi.

Stoltenberg, “büyük olasılıkla bu savaş da bir aşamada müzakere masasında sona erecek” diye ekleyerek “Bugün askeri destek yarın bir barış anlaşmasına varmayı mümkün kılıyor. Ancak Başkan Putin savaş alanında kazanabileceğine inandığı sürece oturup iyi niyetle hareket etmeyecek. Dolayısıyla paradoks şu ki, aslında, Ukrayna’ya askeri destek, savaşta barışçıl bir müzakere çözümüne ulaşmanın en iyi yoludur” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com