İstihbarat: Yaklaşık 326 bin Rus askeri şu anda Ukrayna topraklarında savaşıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Budanov, Rusların Bakhmut'u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi Başkanı Kirill Budanov, bugün itibariyle yaklaşık 326 bin Rus askerinin Ukrayna’da savaştığını kaydetti .

The Washington Post ile yaptığı bir röportajda Budanoc, Rusya’nın füze potansiyelinin azaldığından da bahsederek Kalibr füzelerinin yalnızca % 9’unun kaldığını belirtti.

Buna rağmen Rusya’nın her toplu saldırısı ile füzelerinin azalmasına rağmen, her halükarda hala oldukça büyük olduğuna da dikkat çeken Budanov “Üstelik Rusya harcadığı kadar hızlı olmasa da silah üretmeye devam ediyor. Ancak her halükarda, Ukrayna makamlarından veya Batı’daki herhangi birinden, düşman füzelerinin azaldığı iddia edilen bilgiler, sizi hava saldırısı sinyallerini ihmal etmeye teşvik etmemelidir.” dedi.

Kremlin’in Rusya içindeki işbirlikçilere karşı dikkatli olması gerektiğini de kaydeden istihbarat başkanı, “Bu bölgede gerçekten birlikte çalışması çok kolay olan, Rusya’nın farklı olması gerektiğini anlayan insanlar var. Ve biz bu insanları destekliyoruz.” dedi.

Budanov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in ölümcül kanser hastası olduğunu da hatırlatarak, birçok dublörü olduğunu doğruladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com