Güriş Odessa’da 64 Milyon Avroluk Rüzgar Enerji Santrali İnşa Edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Bölge Devlet İdaresi’nden verilen bilgiye göre Güris İnşaat ve Mühendislik A.Ş. şirketi (Türkiye) Odessa bölgesi Ovidiopol’da 64.1 Milyon avroluk bir rüzgar santrali kurmaya karar verdi.

Finance.ua’nın haberinde, yatırım, inşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren Güriş santralin 30 MW olacağı bildirildi. Güriş Holding dört ay önce faaliyete geçirdiği Kosova’nın ilk Rüzgar Enerji Santrali unvanına sahip 32.4 MW’lik Kitka RES’ten sonra şimdi de Ukrayna’nın Odesa/Ovidopol bölgesinde yer alan Ovid RES’in yatırımını tamamladı.

Güriş yüzde 100’ü kendisine ait 30 MW gücündeki Ovid RES’in devreye alınması için hazırlıklarını tamamladı. Güriş’in Ukrayna’daki ilk yatırımı olan Ovid RES’in yılda 118 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üreteceği ve 32 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılamayı hesaplanıyor.

Ayrıca bakınız: Zaporeje’ye 150 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Yatırımı

Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesinde Türkiye’de lider konumda olup ve dünyanın farklı ülkelerinde enerji projeleri uygulamaktadır..

Güriş Grubu, Türkiye’de yedi adet jeotermal elektrik santrali (JES), sekiz adet rüzgar enerji santrali (RES) ve altı adet hidroelektrik santrali (HES) ile yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretiminde önemli bir pazara sahip.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com