Ukrayna ve Polonya “Kuzey Akım-2″nin inşasına karşı birleşiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanlığı basın servisi raporlarına göre Ukrayna Dışişleri bakanı Dmitriy Kuleba, Polonya Dışişleri bakanı Jacek Czaputovich ile bir görüşme yaptı ve Ukrayna ile Polonya’nın “Kuzey Akım-2” gaz boru hattının tamamlanmasına karşı çıkmak için güçlerini birleştireceklerini belirttiler.

Dmitriy Kuleba

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada,Dmitriy Kuleba ve Jacek Chaputovich, Rus projesi Kuzey Akım-2’nin tüm Avrupa’nın enerji güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı ve uygulanmasını önlemek için daha fazla adım atmayı kabul etti.” dedi.

Avrupa Birliği’ne enerji akışını çeşitlendirmeyi amaçlayan enerji sektöründe, üçlü bir işbirliği mutabakatının uygulanması çerçevesinde ortak eylemler gerçekleştirilecektir.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ve Polonya dışişleri bakanlarının üçlü bir muhtıra geliştirme niyetlerini doğruladığını söyledi.

Ağustos 2019’da Amerika Birleşik Devletleri, Polonya ve Ukrayna arasında imzalanan bir muhtıra, Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmak için koordinasyon adımlarını içermektedir. Anlaşma uyarınca, Ukrayna 2021’de 6 milyar metreküp sıvılaştırılmış Amerikan gazı alabilir. Swinoustje’deki LNG terminalinin ve Norveç ile Polonya’yı birbirine bağlayan Baltık Boru’nun tamamlanmasından sonra gaz Polonya üzerinden taşınacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com