Budanov: Ukrayna’nın AB ve NATO’ya girişi sistematik olarak Rusya’yı zayıflatacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın görevi Rusya’yı sistematik olarak zayıflatmaktır, bunun için Avrupa-Atlantik ve Avrupa yapılarına aktif olarak entegre olması gerekmektedir.

Polonya haber portalı Wirtualna Polska ile yaptığı röportajda Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirilo BudanovRusya’nın geleceğinin ne olacağını, kaç parçaya bölüneceğini ve Ukrayna’nın tazminatlar ve suçluların adalete teslim edilmesi konusunda kiminle konuşmak zorunda kalacağını bilmiyoruz. Bizim görevlerimiz, Ukrayna’nın görevleri, sistemik ve bunun için Avrupa-Atlantik ve Avrupa yapılarına aktif olarak katılmalıyız: siyasi, ekonomik, güvenlik, hukuk, insani ve eğitim” dedi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki ilişkilerin geleceğini nasıl gördüğü sorusuna yanıt veren Budanov, “çok zorlu bir süreç olacak” diyerek “İlginçtir ki, şimdi başta internet olmak üzere Rus yayınlarında ve muhalefetin bir kısmında bu işgalden yalnızca “Putin kliği”nin sorumlu tutulması gerektiği görüşü yayılmaya başlandı. Ve toplumun bununla hiçbir ilgisi yok. Ayrıca, halkın üçte ikisinden fazlasının Putin’in eylemlerini desteklediği ülkeyle de savaştayız!” diye vurguladı.

Budanov, Ukrayna’nın gelecekteki zaferini İspanyol Yenilmez Donanması’nın yenilgisiyle karşılaştırdı ve savaşı statik bir süreç olarak ele almamaya çağırdı.

“Öncelikle savaşın durağan, sabit veya kalıcı bir şey olduğu fikrinden kendimizi kurtarmalıyız. Bu bir hatadır. Bence canlı bir durumdur. Düşmanımızı görüyoruz, değişiyor ve duruma uyum sağlıyor…. Biz Ukraynalılar, yenilmez Rus ordusu hakkındaki hikayeleri dünyanın ortadan kaldırmasına yardım ettik .Tarihe döneceğim: Kraliçe I. Elizabeth döneminde İngilizler, denizde İspanyol filosunu, Büyük ve Yenilmez Armada’yı yendi. Rusya’nın “büyük ve yenilmez” ordusunu da yeneceğiz. Tıpkı Davut’un Golyat’ı yendiği gibi.” dedi.

Ayrıca Ukrayna Savunma Bakanlığı GUR başkanı, düşmanın, ordusunun durumunun, lojistiğinin, üretim döngülerinin, sorunlarının ve Rusya Federasyonu’nun askeri ve siyasi liderliğinin zihinsel zorluklarının aktif bir analizinin, sonraki hareketlerini tahmin etmeyi kolaylaştırdığını ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com