Zelenskiy, kadınların gönüllü askerlik kaydına ilişkin yasayı imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir elenskiy belirli mesleklere sahip kadınların talepleri üzerine askere alınmalarına ilişkin yasayı imzaladı. Tıp veya eczacılık alanında uzmanlık kazanmış olan kadınlar, askerlik hizmetiyle yükümlü kişilerin askerlik kaydına tabi olacak.

Bu husus, ilgili kanun tasarısının Verkhona Rada’nın internet sitesindeki sayfasında belirtilmektedir.

Ukrayna’da kadınların askerlik kaydı

7 Ekim’de Ukrayna Verkhovna Radası, “Askerlik Görevi ve Askerlik Hizmeti” Kanununun (6482 sayılı Kanun) 1. Maddesini değiştiren ve belirli mesleklere sahip kadınların talep etmeleri halinde askerlik hizmeti için kaydedilmelerini öngören bir kanunu kabul etti.

BM, Ukrayna’ya mayın temizleme konusunda yardım edecek

Kanun, sağlık ve yaş bakımından askerliğe elverişli olan ve mesleki (mesleki-teknik), mesleki yüksek veya yüksek öğretim kurumlarından mezun olup tıpta veya eczacılıkta uzmanlık kazanmış olan kadınların askerlik hizmetine tabi tutulmasını öngörmektedir.

Aynı zamanda, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından onaylanan listede tanımlanan ilgili askeri uzmanlık alanıyla ilgili bir uzmanlığa veya mesleğe sahip olan ve yukarıda belirtilenler dışında sağlık ve yaş açısından askerlik hizmetine elverişli olan kadınlar, istekleri üzerine askerlik hizmeti için kaydedilirler.

Bu Kanun yayımlandığı günü izleyen gün yürürlüğe girer.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com