Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: İşgalciler Herson’u sokak savaşları için hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: İşgalciler Herson'u sokak savaşları için hazırlıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, muhaliflerin terk edilmiş binalara yerleştiğini, Rus işgalci askerlerin sivil kıyafetlere büründüğünü ve Rus işgalcilerin geçici olarak işgal edilen Herson’u sokak savaşları için hazırladığını bildirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nın 06:00 itibariyle operasyonel bilgilere ilişkin mesajındaEldeki bilgilere göre halkın büyük bir kısmı Herson şehrini terk etti. Şehirde kalan Rus işgalciler sivil kıyafetlere bürünerek terk edilmiş binalara yerleşiyor. Düşman, Herson’u sokak savaşlarına hazırlıyor.” denildi.

Zelenskiy: Rusya, Ukraynalıların AB ülkelerine yeni bir göç dalgası oluşturmasını kışkırtıyor

Buna ek olarak, rapora göre, Rus işgalciler 21 Ekim itibariyle Kakhovka Hastanesi binasından hastaları ve sağlık personelini çıkartıyor.

Rusya ile savaş sırasında Herson bölgesindeki durum

Ağustos ayının sonunda, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri çeşitli yönlerde bir karşı saldırı başladı. Özellikle, Ukrayna ordusu Herson bölgesinde ilerledi. 21 Ekim itibarıyla bölgede 88 yerleşim yeri geri alındı.

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) analistleri, Rus makamlarının muhtemelen birliklerinin planlanan geri çekilmesini ve Herson bölgesinin önemli bölgelerinin Ukrayna ordusuna teslim edilmesini haklı çıkarmak için bahaneler üretiyor.

Ukrayna’nın güneyinde askerler, düşmanı ve onun önemli tesislerini, teçhizatını ve silahlarını aktif olarak imha etmektedir. 22 Ekim’de , Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 17 işgalci ile Grad roketatar sistemi ve mühimmatı dolu üç deponun ortadan kaldırıldığını bildirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com