Kliçko: Sığınakların uygunsuz şekilde hazırlanmasından sorumlu olanlar hesap verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkentteki sığınakların uygunsuz şekilde hazırlanmasından sorumlu olanların adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

Kiev Belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Peçersk bölgesindeki binalardan birinde bulunan sığınağı kontrol ettikten sonra, “Maalesef bazı ilçe başkanları ve yerel yetkililer görevlerini gerektiği gibi yerine getirmiyor. Kiev sakinlerinden birçok barınağın donanımsız olduğuna dair şikâyetler alıyoruz. Ya da daha kötüsü, sığınaklar kapalı ve hava saldırısı sırasında insanlar oraya ulaşamıyor. Bu nedenle, sığınakların hazırlanması ve bakımından mesul olanların sorumlu tutulması için katı kararlar alacağız. Eğer etkin bir şekilde çalışamıyorlarsa, görevlerini yerine getirebilecek başka kişileri bulacağız.” dedi

Kiev Belediye Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamalara göre, “Kliçko, birkaç ay önce barınakların uygun duruma getirilmesi için şehir bütçesinden yaklaşık 100 milyon UAH tahsis edildiğini hatırlattı. Ona göre, başkentin her bölgesinde barınakların düzenlenmesi için fonlar vardı.

Kliçko, bu tür denetimler şehir genelinde yapılmaktadır. Bölge yetkilileri ilk başta para olmadığından yakındılar. Para tahsis edildi. Ancak herkes fon aldığı şeyi uygulamak için acele etmiyor. Bu kabul edilemez bir durum! Halbuki bugünlerde güvenlik her Kievli için kilit bir meseledir” diye vurguladı.

Bugün Kiev’de çift amaçlı binalar, yeraltı otoparkları, alt geçitler, metro binaları, bodrum katları ve işletmelerdeki sığınaklar da dahil olmak üzere 4 binden fazla sığınak bulunmaktadır.

Önümüzdeki aylarda Belarus topraklarından Ukrayna’nın kuzeyine bir Rus saldırısı riski düşük.

Belediye Başkanı, kiralanan veya sahip olunan dükkan veya kafelerin bulunduğu çift kullanımlı binalar da dahil olmak üzere, tüm sığınak, barınak veya çift kullanımlı binaların hava alarmı sırasında insanlar için erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.

Kliçko, Kiev sakinlerinin en çok şikayet ettiği barınakları ziyaret etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com