Önümüzdeki aylarda Belarus topraklarından Ukrayna’nın kuzeyine bir Rus saldırısı riski düşük.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Önümüzdeki aylarda Belarus topraklarından Ukrayna'nın kuzeyine bir Rus saldırısı riski düşük.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) analistleri, Belarus’tan bir saldırı riskinin düşük olduğuna dair bir rapor hazırladı.

Raporda, “Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın ikmal yollarını batıdan kara harekatı yardımıyla bloke etme yeteneğine bile sahip olmadığı gözönüne alındığında, önümüzdeki aylarda böyle bir gidişat olası değil” denildi.

Ukrayna’daki savaş ne zaman bitecek: görüşler ve tahminler

Doğudan batıya en yakın Ukrayna demiryolu hattının Belarus sınırına 30 km uzaklıkta olduğu ve Pripyat bataklıklarının Volin ve Rivne bölgelerinde sınır boyunca manevra savaşı yürütmeyi son derece zorlaştırdığını belirten ISW analistleri , Ukrayna’nın kara ve demiryolu ağının Polonya, Romanya, Slovakya ve Macaristan ile yeterli bağlantı noktasına sahip olduğunu ve Belarus’tan bir Rus işgalinin, Rusların Kiev savaşında yaptığı gibi Ukrayna’nın derinliklerine nüfuz etmeden Ukrayna lojistik hatlarını ciddi şekilde bozamayacağını vurguluyor. Ayrıca o dönemde Rus birliklerinin en güçlü zamanı olduğu şimdi ise bu kuvvetlerin önemli ölçüde zayıfladığını belirttiler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Daha önce, Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) analistleri, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna birliklerinin Kiev yakınlarında kalmasını sağlamak için Belarus’ta ek kuvvetler kullanabileceğini ve böylece karşı saldırı için başka yerlere kuvvet transferlerinden kaçınabileceğini bildirmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com