Ukrayna’da kehribar madenciliği yasadışı olarak nasıl yapılıyor? Şok edici video.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İnternete düşen bir videoda Ukrayna’nın kuzey kısmında yer alan ve Polesiye olarak adlandırılan Avrupa’nın en büyük bataklık bölgesinde yasadışı olarak insanların nasıl kehribar çıkarttığı gösterildi.

kehribar madenciliği

Videoda, yüzlerce insanın çamurlu suda bel derinliğinde durarak, kehribar bulmak için çamurlu suyu nasıl kaldırdığı nasıl kaldırarak kehribar aradıkları gösterilmektedir. Aynı zamanda, herkes birbirini itiyor ve bağırıyor. Video gazeteci Sergey Karçenko tarafından yayınlandı .

Siyah kehribar pazarının hacminin yılda 500 milyon dolar olduğu tahmin edilmektedir. Yasadışı madencilik nedeniyle, Ukrayna on milyarlarca grivna kaybediyor.

трохи жесті з бурштинової республіки…

Sergii Kharchenko paylaştı: 13 Haziran 2020 Cumartesi

Kehribar, 90’lı yılların başında yasadışı olarak çıkarılmaya başladı. Ancak, kehribar üretimi 2014’ten sonra önemli bir ölçeğe ulaştı. Kehribarların çoğu Jitomir, Volin ve Rivne bölgelerinde çıkarılmaktadır.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com