Kremlin, savaştaki başarısızlıklar konusunda sessiz kalırken, kaynakların ağzını kapatıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu'nun çöküşü, Ukrayna'ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

Analistler, Rus medyasının önde gelen isimleri arasındaki tartışmanın, Kremlin’in savaştaki başarısızlıkları tartışma konusundaki duyarlılığının altını çizdiğini kaydetti.

Kremlin, nüfuzlu medya figürleri ile “savaş ağaları” arasında işgal altındaki Kırım’daki aksilikler ve savaşla ilgili haberler üzerine çıkan ağız dalaşının ortasında daha savunmasız hale geldi ve paniği kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) tarafından yakın zamanda yapılan bir incelemede analistler, Rus medya alanındaki önde gelen isimler arasındaki tartışmanın, Kremlin’in ilhak edilen yarımadadaki ve genel olarak Ukrayna’daki başarısızlıkları tartışma konusundaki duyarlılığının altını çizdiğini belirtti. Ayrıca “savaşçı” topluluğu içindeki bölünme hatlarını da ortaya çıkardı.

Rapor, “askeri güçler” arasındaki en son anlaşmazlıklardan birinin, Ukrayna’nın Sevastopol yakınlarındaki ve Çongar Köprüsü’ndeki son saldırılarının sonrasına ait görüntülerin internette yayınlanmasının ardından meydana geldiğini örnek olarak gösteriyor.

Uzmanlar, böyle bir anlaşmazlığın, Kiev’in saldırılarının ordu yanlısı Rus propaganda alanında belirgin bir şekilde rahatsız edici bir nokta olduğunu gösterdiğine inanıyor.

Aynı zamanda ISW analistleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 29 Temmuz’da Çongar Köprüsü’ne düzenlediği saldırının ardından Rus “askeri personelinin” büyük çoğunluğunun bu konuda yorum yapmadığını kaydetti.

Analistler, “Yüksek Rus askeri komutanlığı,” askerlere “doğrudan Rus askeri komutanlığına yüklenebilecek başarısızlıklar hakkında sessiz kalmaları talimatını verebilirdi.” dedi.

Ayrıca Enstitü, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın Belgorod ve Kursk bölgelerinde sivillere resmi olarak silah ve araç dağıttığına dikkat çekti. Raporda, “Belgorodsk ve Kursk bölgelerine ek askeri kaynakların tahsis edilmesi, Kremlin’in Rusya’nın Ukrayna sınırındaki saldırılardan giderek daha fazla endişe duymaya başladığını gösteriyor” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com