Çin, Kore ve Türkiye’den yatırımcılar Ukrayna’da yüksek hızlı tren projesiyle ilgileniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrzaliznytsia yönetim kurulu başkanı Vladimir Jmak, Ukrzaliznytsia’nın (UZ) Çin, Kore ve Türkiye’den yatırımcılarla birlikte Ukrayna’da yüksek hızlı tren için bir imtiyaz projesi başlatmayı beklediğini söyledi.

Salı günü Kiev’de düzenlenen “Ukrayna 30. Altyapı” basın toplantısında konuşan Jmak “Hızlı tren ağları inşa etmenin tek aracının bir imtiyaz olduğuna inanıyorum ve bunu gerçekleştirmek için Ukrayna’nın güçlü bir yatırımcıya ihtiyacı var.” dedi.

Jmak’a göre şu anda Çin, Güney Kore ve Türkiye’den ilgilenen yatırımcılar var.

UZ yönetim kurulu başkanı “Bugün, bu potansiyel yatırımcılar sadece yüksek hızlı tren rafiğini organize etmek için Ukrayna’ya bakıyorlar” dedi.

Aynı gün forumda konuşan Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy de, bakanlığın 2021 yılında Ukrayna’da 250 km/saat üzerinde bir tren hızına sahip Avrupa formatlı bir demiryolu ağının (1435 mm) uygulanması için bir proje üzerinde çalışmaya başlama planlarını duyurarak “Bunlar, toplam uzunluğu yaklaşık 2 bin km olan dört bölümdür. İlk bölüm Kiev-Lviv ve sınır. 896 km uzunluğunda olacak ve bu yıl şimdiden bu etaplardan birini inşa etmeye ve hazırlamaya başlıyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com