Reuters: Kremlin, Ukrayna’nın ihracatını engellemek için güç kullanımını artırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İşgalcilerin 2 Ağustos gecesi İzmail limanına düzenlediği Rus saldırısının ardından Chicago Menkul Kıymetler Borsası’nda buğday fiyatları yüzde 6.5 arttı. Tüccarlar, küresel arzın darbe alması konusunda endişeli.

Reuters’in bir “sektör kaynağına” atıfta bulunarak bildirdiği üzere, İzmail limanındaki hasarın düzeyi “ciddi”. Tüccarlar, küresel arzın darbe alması konusunda endişeli.

Sektördeki kaynak kişi tarafından “Chicago Menkul Kıymetler Borsası’ndaki buğday fiyatları Çarşamba günkü saldırının ardından %4 arttı ve sabahın ilerleyen saatlerinde %2.5 daha yükseldi. Tüccarlar, dünyanın en büyük borsalarından biri olan Ukrayna’da yaşananlar sebebiyle küresel arzın bir kez daha darbe almasından endişe ediyor.” denildi.

Reuters, “Rusya’nın İzmail’e saldırısı, Kremlin’in Ukrayna’nın deniz ihracatı ablukasını yeniden kurmak için güç kullandığı anlamına geliyor” diye yazdı.

İşgalcilerin limanlara saldırıları

Temmuz 2023’ün ortalarında Rusya, “tahıl anlaşmasından” çekildiğini duyurdu.

Anlaşmadan çekildikten sonra Ruslar, Ukrayna’nın liman altyapısına aktif olarak saldırmaya başladı.

24 Temmuz 2023’te düşman, Tuna Nehri üzerindeki liman tesislerine saldırı uçağı ile saldırdı .

27 Temmuz gecesi düşman, Odessa bölgesindeki limanın idari binalarından birine saldırarak vurdu. Sonuç olarak, kargo terminallerinden birinin üretim ekipmanı hasar gördü.

29 Temmuz 2023’te Ruslar güneyde bir tahıl terminalini vurdu.

Düşman sadece 9 günde 26 liman altyapı tesisini, 5 sivil gemiyi hasara uğrattı ve imha etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com