Ukrayna’da zencefil, sarımsak ve limon fiyatlarında hızlı artış

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da koronavirüsten ötürü ülke genelinde karantina, bazı şehirlerde ve bölgelerde acil durumun ortaya çıkmasına neden oldu. Bununla bağlantılı olarak korku içine giren Ukraynalılar marketlerde solunum yolu hastalıklarında sıkça kullanılan ürünlere meyletti.

Süpermarketlerde özellikle limon, sarımsak ve zencefil gibi ürünlerin fiyatlarında bir günde % 30 oranında bir artış gerçekleşti.

“Zencefil kilogram başına ortalama 145 grivnaya satılıyor. Limonlar 62 grivna ve sarımsak maliyeti 95 grivna. Bu ürünlere olan talep önemli ölçüde arttı. İnsanlar bunları solunum hastalıklarından kaçmak için satın alıyor” denildi.

Soğanın ortalama fiyatı ise 13 grivnaya yükseldi. Geçen hafta 7 grivna civarında satılmıştı. Bunun sebebi olarak ise Moldova ve Türkiye’ye yapılan yoğun ihracat olarak gösterildi.

Fiyatlardaki artış eğiliminin ülke genelinde gözlemlendiğini belirtmek gerekir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com