Karadeniz’de görev yapan Rus gemilerinin taşıdığı seyir füzelerinin sayısı önemli ölçüde arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Karadeniz'de görev yapan Rus gemilerinin taşıdığı seyir füzelerinin sayısı önemli ölçüde arttı

Tehdit arttı: güçlü bir Rus füze gemisi Karadeniz sularına girdi

Karadeniz’de görev yapan ve seyir füzeleri taşıyan Rus gemilerinin sayısı önemli ölçüde arttı.İşgalciler, füze taşıyıcılarının varlığını tekrar artırıyor.

Ukrayna Güney Harekât Komutanlığı yayınladığı mesajda “Sualtı ve yüzey füze gemileri savaş görevine alındı. Bu durumda Kalibr füzelerinin toplam salvosu 12 füzeye ulaşabilir. Füze tehdidi seviyesi çok yüksek,” bildirdi .

Ukraynalılardan uyanık olmaları, hava saldırısı alarmlarına kulak vermeleri ve alarm durumunda sığınaklara gitmeleri istendi.

Buna karşılık Ukrayna ordusu, ordunun alarmda olduğu konusunda uyardı, ancak muharebe çalışmalarının sonuçları tehlikeli olabilir. Özellikle, düşman hedeflerinin vurulması sırasında, enkazın düşme olasılığı oldukça yüksektir.

Ukrayna Donanması’na göre, Ukrayna’nın Karadeniz’de Ukrayna topraklarını vuran denizaltı füze gemilerini tespit etmesi oldukça zor. Genel olarak, Rusların şu anda Karadeniz sularında her biri gemide dört adede kadar füze bulunan üç füze taşıyan denizaltısı var. Düşman füzelerinin toplam atışı, iki fırkateyn, üç denizaltı ve bazı raporlara göre üç tekne ile donatılmış 52 birime kadar olabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com